onsdag 25. januar 2017

Karibien og Yacht

Nå er det en stund siden forrige oppdatering på grunn av mye dårlig internett-tilgang. Innleggene som venter, er fra de 7 fete og de 7 smale dagene. Først fra de 7 fete: Karibien og Yacht-tur.
For et år siden vant vi en yacht-tur på en bryllupsmesse i Oslo konserthus med Christiania Glasmagasin. Premien hadde en verdi på 100 000 kr, så vi var ikke i tvil om at vi måtte utnytte den. Vi hadde likevel våre tvil om at en 7-dagers båttur skulle være verd så mye penger. Allerede første dagen kan jeg sitere fra Harald: "Det er nok ikke verd det, men det er jammen ikke langt unna!" Maken til luksus og service hadde vi aldri opplevd før!
 Vi hadde først et par dager i Charlotte Amalie på St Thomas, mens vi ventet på yacht-turen.
Koselig, enkelt hotell, men plassen ellers hadde ikke spesielt mye å by på. 
En av "attraksjonene" var denne trappa; The 99 steps.



Så kom dagen da vi skulle gå ombord på Seadream, som dere ser i bakgrunnen på bildet.
Vi var litt spente, fordi vi ikke helt visste hvordan vi skulle oppføre oss i slik luksus, men alle folkene her var veldig hyggelige. Tilsammen var vi hele 10 nordmenn, og vi hadde en hyggelig middag sammen en kveld.
Da vi gikk ombord tror jeg vi ble ønsket velkommen av minst 20 stykk, og vi fikk drikke og deilige kanapeer. Det er ca like mange ansatte som gjester på båten, så servicen er helt ekstrem. Slagordet er: "It's not cruising, it's yachting", fordi man skal få følelsen av å være på en egen yacht-båt som ikke er overfull.
 I starten var det en sikkerhets-øvelse der alle måtte ha på redningsvestene sine.
Alt mulig av mat og drikke er inkludert på denne båten. Man kan til og med bestille fra en døgnåpen meny når man vil.
Her spiser vi frokost på dekk.
Det er mange ulike avdelinger på yachten. Her er noen doble solsenger med flott utsikt. 
Her er nede på dekk med eget basseng og jacuzzi.
Innimellom kom det noen og spurte om vi ville ha noe å drikke eller om de skulle pusse solbrillene våre.
Nesten hver kveld lå det en koselig lapp med noe på senga.
Første kvelden fikk vi matchende pysjer med navnene våre brodert inn.
Vi fikk også morgenkåper og tøfler.
 Maten her har vunnet "Cuisine of the Year"-prisen til sjøs, og den var helt nydelig!
Når vi kom ned til middag sto en person og spilte gitar, en annen tok oss i mot "Good evening, Mr and Mrs Agedal!". De kunne navnene våre allerede første dagen og alle visste at vi var på bryllupsreise. Vi kunne velge hva vi ville fra menyen, og endte ofte opp med en 4-5-retter hver kveld. Hvis du ville ha en hovedrett som forrett, lagde de den bare litt mindre, eller omvendt. Ville du ha noe en annen dag, kunne du bare spørre 24-timer før, så fikset de det. 
Før hovedretten, fikk vi en sorbet for å rense ganen.
Når hovedretten kom var det et metall-lokk over, også kom en kelner til hver gjest, også løftet de lokket mens de sa: "And today we present....Voilá!"
En kveld sa de at de hadde dekket på noen få bord oppe på dekk og sa at vi skulle få lov til å spise der denne kvelden fordi vi var på bryllupsreise. En av dessertene var sjokoladefondant med et 24-karats-gullflak på. Jeg bestilte den, så nå har jeg spist gull også.
 Før hver middag var det kanapeer, og etter den ene middagen var det Dessert Extravaganza.
Eller dessert-himmelen i mine øyne.
Dessverre var det litt bølger innimellom, og Harald ble sjøsyk. 
Da kom de ned med maten på rommet vårt i stedet. Vi klarte ikke å spise noe før sent på kvelden. Da sto det både carpaccio og hummer og ventet på oss. De siste nettene var det ekstremt mye bølger på natta, så da ble ting kastet frem og tilbake i rommet, og det var litt vanskelig å sove.
 På dagtid kjørte de med livbåtene inn til de ulike øyene. 
De arrangerte aktiviteter, men det var litt dyrt for oss, så vi ordnet oss for det meste selv. 
Her tok vi taxi over et høyt fjell og ned til The Baths som er stilige grotteformasjoner.






Etterpå gikk vi til Spring Bay, som var en kjempefin strand der vi kunne snorkle.
Snorkel-utstyret kunne vi ta med oss gratis fra båten.

Bakpå båten hadde de en del vannaktiviteter som vi fritt kunne bruke.
Vi prøvde både vannskuter, stand-up-padling, kajakk og banantube etter båt.
Vi kunne også låne syklene om bord.
En dag syklet vi et par mil til denne stranda, som skal være en av verdens vakreste.
Dessverre var det så mye vind og bølger denne dagen at vi ikke kunne bade eller snorkle.

 En kveld da vi kom for å legge oss, hadde de laget en overraskelse til oss.
Rommet var fylt med ballonger. På bordet sto en hjerteformet bløtkake, jordbær dyppet i sjokolade, en rose og et personlig gratulerer med bryllupsreisen-brev underskrevet av kapteinen og ledelsen. Dynene var formet som et hjerte, håndklærne formet som to svaner. Det lå roseblader over hele senga og diverse andre koselige detaljer.

 En annen kveld satte de opp storskjerm ute ved bassenget slik at vi kunne se film. 
Så gikk de rundt og delte ut popcorn og brus.
 Her nyter vi solnedgangen med en veldig god jordbær-lemonade.

 Siste dagen var det beach party på stranda. Kokkene gikk ut i vannet og delte ut kanapeer med russisk kaviar fra et surfebrett.
De hadde også leid hele stranda med solsenger og alt og ordnet med barbeque-måltid for oss.

 Så var eventyret over og vi avsluttet med et par dager i San Juan, Puerto Rico.
Der gikk vi blant annet en veldig koselig promenade langs havet til gamlebyen.
 Vi var mette i et par dager etter yachten, og klarte nesten ikke å spise noe.
De 7 fete dagene var over og neste innlegg blir fra de 7 smale i Peru og Machu Picchu.

3 kommentarer:

Håvard sa...

Ser ut som dere koser dere! Veldig artig å følge med på reisen deres:) Fortsatt god tur!

Anonym sa...

Ser helt fantastisk ut!! Må le av ballonger og stæsj på rommet:) God tur videre! Hilsen Hannes hemmelige venn

Gunhild sa...

wooow, litt av en opplevelse!:D